2021 Március 15 megemlékezés

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket március 15-e alkalmából.

Immár második alkalommal sajnos csak közvetlen kapcsolat nélkül  tudjuk köszönteni a község lakóit, s azokat, akik tiszteletüket szeretnék leróni az 1848-as hősök, s nem utolsósorban Táncsics Mihály előtt.   Annak ellenére, hogy a járvány most a legnagyobb kihívás elé állít mindannyiunkat, azért nem feledkezünk meg  a számunkra oly fontos és  legszebb  ünnepünkről.

Sokat jelent nekünk ez a nap.

Nem csak a múlt része, amit könyvekben lapozgatunk, sokkal több annál. 

A Forradalom és a Szabadságharc itt él velünk és itt él bennünk. Kitörölhetetlen része az életünknek, a közösségnek.  Ez ad  keretet  mindennapjainknak  és összekapcsol mindenkit, minden itt élő embert egymással és azokkal a nemzedékekkel, akik itt éltek és haltak Magyarország földjén.

1848 márciusa erőt ad, eleven erőt. E nagyszerű forradalmunk és szabadságharcunk emlékéből tudunk erőt meríteni, és hitet. Hittel és megújult erővel mi magyarok csodákra vagyunk képesek. Élni az igazi, a valós értékek mentén. Örökségül kaptuk a szabadságot, amely    számunkra természetesnek tűnik.  Hőseink emlékének, önmagunknak és a jövő nemzedékének azonban mi tartozunk.  Tartozunk azzal, hogy az adott lehetőségeinkkel élni merjünk, és okosan éljünk azokkal.

Azt kívánom Önöknek, hogy érezzük át ennek a napnak az üzenetét, és  ebben a különös, vészterhes napokban is  ünnepeljünk együtt.

A Képviselő-testület mint mindig elhelyezi a megemlékezés  koszorúit, de ha Önök is emlékezni szeretnének, kérem egy-egy szál virágot helyezzenek el nagy szülöttünk Táncsics Mihály  szobránál.

Emlékezzünk a hősökre, de továbbra is vigyázzunk magunkra és egymásra!


Vuts Norbert 

polgármester

További képek

Dokumentumok

Megosztás